Παροχές για γονείς

image

Παιδικός σταθμός

Στην πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο λειτουργεί ο δημοτικός παιδικός σταθμός Πανεπιστημίου. Στον παιδικό σταθμό έχουν προτεραιότητα εγγραφής παιδιά των εργαζομένων ή φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Playrooms)

Τόσο στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όσο και στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών λειτουργούν κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 4-12 ετών. Χρήση των χώρων μπορούν να κάνουν γονείς που είτε εργάζονται, είτε φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν συμμετέχοντας σε ποικίλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Κ. στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και με τους λοιπούς φορείς που λειτουργούν στο χώρο του Ιδρύματος, οργανώνει ετήσιες και εποχιακές δράσεις με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, στα παλιά κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Κνωσό, χώρο δημιουργικής απασχόλησης/playroom με σκοπό τη φύλαξη και την ασφάλεια των παιδιών (ηλικίας 4-12 ετών) πέραν του σχολικού ωραρίου τους. Ο χώρος αυτός είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το περιβάλλον του, βρίσκεται μέσα σε πεύκα και ελιές και ενδείκνυται για διασκέδαση και παιχνίδι. Αντίστοιχη δράση διοργανώνεται και στον δεύτερο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του playroom που φιλοξενείται στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης Βουτών. Αυτός ο χώρος λειτουργεί το καλοκαίρι, στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα όπως και τις ημέρες μέσα στη σχολική περίοδο που τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Ενημερωθείτε για τις ημέρες λειτουργίας του από τις ανακοινώσεις του Π.Κ.

Ο Σύλλογος συνεργάζεται με την Επιτροπή του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου στο Ηράκλειο και οργανώνει πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στο χώρο του Γυμναστηρίου στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών. Το πρόγραμμα, το οποίο είναι καθημερινό (Δευτέρα – Παρασκευή), περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά 5-12 ετών. Μέσα από τη διασκέδαση, το παιχνίδι και την άθληση (κολύμβηση, basket, volley, badminton, ping pong) στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν μια σειρά από κινητικές δεξιότητες σε ένα ευχάριστο περιβάλλον. Με τη στήριξη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ευελπιστούμε ότι ο θεσμός αυτός μπορεί να επεκτείνει τη λειτουργία του και εκτός της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Σύλλογoς προάγει τη συνεργασία με γονείς/εργαζομένους στην πανεπιστημιακή/ερευνητική κοινότητα οι οποίοι μπορούν μέσα από τα πεδία ειδίκευσής τους να προσφέρουν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό τη μόρφωση των παιδιών (διαδραστικά παιχνίδια, πειράματα χημείας, ομιλίες για το σώμα, τη διατροφή και την άθληση, ασκήσεις γλωσσομάθειας και δημιουργικής γραφής κλπ).

Που θα μας βρείτε: Ο Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργεί στα παλιά κτίρια του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Κνωσό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2016 έχει διαμορφωθεί και λειτουργεί αντίστοιχος χώρος και στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο κτίριο του Γυμναστηρίου του Π.Κ.

E-mail επικοινωνίας: goneis_pk@admin.uoc.gr

 

Περισσότερες πληροφορίες για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου μπορείτε να δείτε εδώ.

Πληροφορίες για τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που διαχειρίζονται τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης μπορείτε να δείτε εδώ.

 

 

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)