Από τον Φασισμό στη σύγχρονη Ακροδεξιά

Διεξαγωγή
Ημερ/νίες 19/11/2022
Τοποθεσία Ρέθυμνο, Ρέθυμνο

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη 1973, σας προσκαλεί σε δημόσια συζήτηση με θέμα:

«Από τον Φασισμό στη σύγχρονη Ακροδεξιά» 

το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΞΕΝΙΑ (Ψαρρού 46, Ρέθυμνο)

 Καλεσμένος ο Κωστής Παπαϊωάννου, συγγραφέας του βιβλίου:

«Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά: Από τον φασισμό στον μεταφασισμό. Η δημοκρατία απέναντι στη νέα Ακροδεξιά» (εκδ. Πόλις 2021)

 

Σχολιαστές οι διδάσκοντες του τμήματος:

Νίκος Σερντεδάκις και Αθηνά Σκουλαρίκη

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Τμ. Κοινωνιολογίας Γιώργος Τσιώλης

 

Βιογραφικό

Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι εκπαιδευτικός, τ. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Υπήρξε Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Πρωτοστάτησε στη σύσταση του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας που αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως best practice για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας. Παλιότερα ήταν για χρόνια Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη. Διδάσκει ως φιλόλογος στην Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του "Τα καθαρά χέρια της Χρυσής Αυγής: Ασκήσεις ναζιστικής καθαρότητας". Από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κυκλοφορεί η μπροσούρα του "Ας μιλήσουμε καθαρά για την Ακροδεξιά".

Παρακαλούμε δείτε το σχετικό αρχείο:

http://news.uoc.gr/news/2022/14-11/Πρόσκληση_Παπαιωάννου.jpg

 

 

 (67)
Συγχρηματοδοτούμενα Έργα (92)
 (72)
 (93)
 (71)
 (69)
 (90)
 (89)
Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (88)