Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 40 χρόνια λειτουργίας του έχει αναδειχθεί σε ένα έντονα εξωστρεφές και καινοτόμο εκπαιδευτικό και ερευνητικό Ίδρυμα με σημαντικές επιστημονικές διακρίσεις και ξεχωριστή παρουσία στις διεθνείς κατατάξεις. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει πέντε σχολές (Φιλοσοφική, Κοινωνικών Επιστημών, Επιστημών Αγωγής, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, και Επιστημών Υγείας), με δεκαέξι τμήματα που καλύπτουν έναν ευρύτατο επιστημονικό χώρο.
Το Π.Κ. αποτελείται από 5 σχολές και 16 συνολικά Τμήματα που προσφέρουν εξειδικευμένη γνώση με υψηλού επιπέδου προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Επίσης οργανώνει προγράμματα εκπαίδευσης, σεμινάρια και θερινά σχολεία σε εξειδικευμένα αντικείμενα για νέους επιστήμονες και επαγγελματίες. Πρόσφατα έχει δημιουργηθεί στο Π.Κ. ειδική δομή για την προαγωγή της δια βίου εκπαίδευσης και των βραχυχρόνιων προγραμμάτων κατάρτισης.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης από την ίδρυσή του προσανατολίστηκε στην ανάπτυξη της έρευνας σε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα που θεραπεύονται από τα 16 Τμήματά του. Σήμερα παράγεται νέα γνώση και τεχνολογική καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών περιοχών.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχει ενεργά στην διεθνή ακαδημαϊκή δραστηριότητα. Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο σε προγράμματα ανταλλαγών, σε κοινά προγράμματα σπουδών και σε κοινές ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες. Συνεργάζεται με Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Διεθνείς Οργανισμούς σε ερευνητικά προγράμματα, και διοργανώνει επιστημονικές συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό. Το Π.Κ. αν και βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο άκρο της Ευρώπης είναι ένα από τα πιο προβεβλημένα διεθνώς Πανεπιστήμια της χώρας.
Το Π.Κ. εκτός από την εκπαιδευτική και ερευνητική του δραστηριότητα συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή των δύο πόλεων που το φιλοξενούν, δηλαδή του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες, δράσεις εθελοντισμού, αλλά και επιμόρφωσης, συνιστούν μόνιμες λειτουργίες του Π.Κ. καθώς και η διάδοση της γνώσης στον μαθητικό πληθυσμό μέσω επισκέψεων στο Π.Κ. και στα Μουσεία του.
Η Μονάδα Αγωγής Υγείας της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιοηθικής του Τμήματος Φ.Κ.Σ. του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας του Τμ. Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Κέντρου Ερευνών και Μελετών για τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές και τις Επιστήμες της Αγωγής (ΚΕΜΕ-ΠΚ),
συνδιοργανώνουν με την European Public Health Association - Infectious Disease Control Section (EUPHA IDC)
την Παρασκευή 21 Μαΐου, 16.00 – 18.00
Διαδικτυακή Διεπιστημονική Συζήτηση (Roundtable) με τίτλο
“Health Inequality Determinants in the Pandemic, Social Justice and Rights”
στο πλαίσιο της 3ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας 2021 (17-21 Μαΐου 2021) «Ενώνουμε Δυνάμεις για πιο Υγιείς Πληθυσμούς».
Παρακολουθήσετε ζωντανά, πατώντας την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης στον σύνδεσμο:
https://zoom.us/j/97406204177?pwd=VXRDRmoyN1c1T01JaE4zUmVaYXZndz09
Meeting ID: 974 0620 4177 | Passcode: 784539
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Για τη συμμετοχή του κοινού μπορεί να γίνει προαιρετικά προεγγραφή εδώ.
Επικοινωνία: research-support@keme.uoc.gr